Zitting van een bus camperstoel repareren en bekleden

Een zitting van een bus camperstoel repareren en bekleden hoe doe je dat?

Het is niet heel erg moeilijk om de zitting van je (bus)camperstoel zelf te repareren en opnieuw te bekleden. En wat is nou leuker? Een complete zitting nieuw bestellen of het zelf doen? Wij gaan voor het laatste. De hoes van deze zitting is vastgemaakt doormiddel van klittenband.

Wat heb je nodig op een zitting van je bus camper stoel op te knappen?

Gereedschap en machines:
Naaimachine eventueel een jeansnaald
Electrisch broodmes of een lang en scherp hobbymes
Meetlint
Schaar

Materiaal:
Krijt
Lijmspray speciaal voor schuim
Polypress of een ander soort stevig schuimrubber
Stof speciaal voor auto’s
Garen half polyester half katoen

Moet je nog ergens specifiek op letten? :

Moeten, dat is een groot woord hoor! Maar een lijmspray die tegen wat hitte kan als de zon veel in de auto schijnt is best handig. Dat heet “High Temp” adhesive. En als je toch garen moet gaan kopen, probeer dan een half polyester half katoen klosje te scoren. In de camper kan het wel eens vochtig worden en katoen neemt vocht goed op. Qua stof mag je natuurlijk zelf een leuk kleurtje of patroontje uitzoeken. Maar, stoffen speciaal geschikt voor auto’s zijn toch wel het beste. Deze zijn kleurbestendig, hebben vaak een “backing” achterkant van een dun schuimlaagje en  gaan lang mee.

Waar kan ik stof en materiaal kopen om zelf mijn bus camperstoel te maken?

Kijk eens op de Storelocator van Stof en Steen. Wij hebben daar een lijst gemaakt met stoffeerderijen in Nederland  en België.  “Zoek een meubelstoffeerderij in je buurt”

Abonneren op ons youtube kanaal.

We hebben een afspeellijst voor camperend.com aangemaakt op ons YouTube kanaal van Stof en Steen.  Hier zullen we al onze “Doe het zelf” video’s die te maken hebben met kamperen  publiceren. O.a. over de aankleding van je camper en caravan, maar ook 3d prints en over koken. Op onze website www.stofensteen.com staan nog veel meer video’s over stofferen.

We hebben in onze werkplaats een video gemaakt. Een zitting van een bus camperstoel repareren en bekleden.

Scroll naar boven