Een Isri camperstoel zitting schuim repareren en opnieuw stofferen

Een Isri camperstoel zitting schuim repareren en opnieuw stofferen hoe doe je dat?

We hebben al eerder een video gemaakt over het herstofferen van een camperstoel. De video kijk je hier. Het verschil is dat deze hoes is vastgemaakt met varkenskrammen. Dat doe je met een speciale tang. En dat laten we zien in onderstaande video. Het is vrij eenvoudig om het zelf te doen, alhoewel je hiervoor dan wel de varkenskrammentang aan zou moeten schaffen.

Wat heb je nodig om een Isri camperstoel te repareren?

Gereedschap en machines :
Naaimachine
Varkenskrammentang
Polyetherzaag, elektrisch broodmes of een lang scherp hobbymes
Meetlint
Schaar
Aftekengereedschap

Materiaal :
Krijt
Lijmspray, speciaal voor schuim en hoge temperaturen
Stevig schuimrubber
Autostof
Garen half polyesther half katoen
Eventueel Dacron

Zijn er specifieke zaken waar ik op moet letten  tijdens het herstofferen van mijn camperstoel?

Een lijmspray die tegen wat hitte kan als de zon veel in de auto schijnt is best handig. Dat heet “High Temp” adhesive. En als je toch garen moet gaan kopen, probeer dan een half polyester half katoen klosje te scoren. In de camper kan het wel eens vochtig worden en katoen neemt vocht goed op. Qua stof mag je natuurlijk zelf een leuk kleurtje of patroontje uitzoeken. Maar, stoffen speciaal geschikt voor auto’s zijn toch wel het beste. Deze zijn kleurbestendig, hebben vaak een “backing” achterkant van een dun schuimlaagje en gaan lang mee. Verder heb je een varkenskrammentang nodig, let op of de krammen specifiek voor jou model geschikt zijn. Ik gebruik zelf 100 grams dacron, maar zwaarder is ook geen probleem.

Zijn er bedrijven waar ik terecht kan als particulier koper voor deze speciale camperstoel gereedschappen en materialen?

Kijk eens op de Storelocator van Stof en Steen. Wij hebben daar een lijst gemaakt met meubelstoffeerderijen in Nederland  en België.  “Zoek een meubelstoffeerderij in je buurt” Als het goed is kan je bij de meeste stoffeerderijen terecht en als zij het niet in huis hebben, kunnen ze het vaak wel voor je bestellen.

Abonneren op ons YouTubekanaal :

We hebben een afspeellijst gemaakt op ons YouTube kanaal van  StofenSteen.com aangemaakt. Hier zullen we al onze “Doe het zelf” video’s die te maken hebben met kamperen zullen publiceren. O.a. over de aankleding van je camper en caravan, maar ook 3d prints en over koken. Dus wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons youtube kanaal van Stof en Steen

We hebben in onze werkplaats een video gemaakt hoe je het schuim van een Isri camperstoel zitting repareerd en kan herstofferen.

Scroll naar boven