Koken op de vierkante meter

Blogs en Vlogs over koken op de vierkante meter in je camper en caravan. Als je wil koken in een kleine ruimte zoals wij in een buscamper dan is het handig om een planning te maken. Ik werk graag op een schone eenvoudige manier met simpele maar toch lekkere recepten. Qua  ingrediënten houden we van smaakvolle en (bijna) overal verkrijgbare producten. Verder vinden we het belangrijk om ook tijdens het kamperen zoveel mogelijk zelf klaar te maken, met zo weinig mogelijk E-nummers etc. En natuurlijk zijn we niet erg streng voor onszelf. Het blijft nou eenmaal kamperen.

Eerst bedenken we uiteraard wat we gaan eten. Daarna zetten alles van te voren klaar. Ingrediënten en kookgerei. Het liefst gebruik ik schaaltjes als de groenten e.d. gesneden zijn. Zo blijft het overzichtelijk. Niets zo onhandig als je spullen niet kwijt kunt en je staat ermee in je handen.

Op mijn werkblad heb ik altijd een emmertje voor de schillen en restafval staan. En een schraper, waarmee ik de gesneden ingrediënten opschep en bijvoorbeeld in de pan doe.  Ook selecteer ik van te voren mijn snijplanken. Daar heb ik geen concessies gedaan. Deze neem ik altijd mee.

  • Rood = vlees
  • Blauw = vis
  • Groen = groente
  • Wit = brood en kaas
  • Grijs = kip en gevogelte. ( officieel is dit Geel

In de gepubliceerde recepten artikelen en video’s zal je zo af en toe een 3d geprint item zien. Deze ontwerpen en 3d printen wij zelf. De meeste 3d ontwerpen kan je in de vorm van een tekening (STL fil) in onze webshop vinden. Na betaling kan je de tekening downloaden. Daarmee ga je naar een 3d printshop of neefje of zo die een 3d printer hebben en laat je het item 3d printen. Dit scheelt trasportkosten en je kunt je eigen kleur kiezen. Let wel even op dat het filament van het te printen iten Foodproof is.

Scroll naar boven