Tomatentaart met tapenade uit de Omnia ovenpan

Tomatentaart met tapenade uit de Omnia ovenpan

Het recept is voor één hele taartring in de Omnia ovenpan. De ingrediënten op een rijtje.

Zet alle  ingrediënten klaar die je wil gebruiken. De kruidenkeuze kan je uiteraard zelf bepalen. Ook de olijven mogen groen of zwart zijn. Heb je een witte ui in plaats van een rode, maakt niet uit. Ik heb een koelvers bladerdeeg gebruikt, maar diepvries werkt ook. Kijk gewoon wat je in huis hebt of wat er dichtbij bijvoorbeeld de camperplaats verkrijgbaar is.De tapenade heb ik zelf gemaakt. Maar je kan ook net zo goed een kant en klaar potje gebruiken. Dan sla je de eerste stappen gewoon over.

Voor de tapenade Voor de saus Voor de taart
olijven tomaat bladerdeeg
zongedroogde tomaten op olie knoflook tomaat
basilicum ui knoflook
citroen peper tijm
Knoflook tijm Lente ui
Geraspte kaas   ei
Walnoten    
Zonne en pompoenpitten    

Even een foto van alle ingrediënten op een rijtje.

Tomatentaart met tapenade uit de Omnia ovenpan

Stappenplan voor de tapenade

Stappenplan voor de saus

Stappenplan voor de taart

Leg het bladerdeeg in de siliconenring in de Omnia. Het is wel even boetseren en er een beetje handigheid in krijgen. Maak langs de kanten een opstaande randen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zo rijst het deeg minder snel. Het deeg wordt voorgebakken, anders wordt het een sompige taart. Als de pan  een temperatuur van bijna 175 graden aangeeft. Dat is een kleine 8 minuten. Maar dat hangt af van waar je aan het koken bent en met welk gas en temperatuur. Dan zet je het vuur uit. Het bladerdeeg is wel wat omhoog gekomen, maar zeker nog niet gaar. En dat hoort ook zo. Besmeer met de tapenade.

Kijk wel uit voor de hete pan. Schep dan de saus erover. En als laatste de tomaten, tijm en knoflook. Probeer dunnen plakjes te snijden. Dikke plakken zijn anders nog niet gaar terwijl het deeg al zwart begint te worden.

Zet de Omnia weer op hoog vuur totdat de temperatuur ongeveer 190 graden Celsius aangeeft. Dat is ongeveer 10 minuten. Heb je geen temperatuurmeter? Gebruik je neus, want je ruikt wel wanneer je taart gaar is.

De siliconenring hoef je niet in te vetten. De tomatentaart laat makkelijk los uit de vorm. Wacht wel even totdat het geheel een beetje afgekoeld is.

Wij hebben meerdere recepten in deze rubriek van “Koken op de vierkante meter“. Check ook ons YouTube kanaal van Stof en Steen | Camperend

Scroll naar boven