Campergemaakte witte kaas gevulde Ravioli in botersaus

Campergemaakte witte kaas gevulde Ravioli in botersaus

Klinkt heel moeilijk deze titel vind je ook niet? Dat is het niet hoor. Mede dankzij onze 3d geprinte Ravioli mal vorm. De afmeting is 12 x 8 cm. Handig om mee op reis te nemen in je camper, caravan etc. Je kan de tekening van deze Ravioli mal vorm in de vorm van een STL file in onze webshop kopen voor € 0,99 cent. Na betaling ontvang je een link waarmee je de tekening kan downloaden. Met deze STL file kan je naar een 3d print shop bij jou in de buurt ( of je nichtje of oom die een 3dprinter heeft) en laat de Ravioli vorm printen in de kleur die jij wilt. Let wel even op of het filament waarmee 3d geprint wordt “Foodproof” is.

Ingrediënten voor de Ravioli :

Voor ongeveer 18 stuks Ravioli met de mal vorm.

  • 50 gram semolina meel (durum) oftewel fijne griesmeel
  • 50 gram tarwe bloem
  • 1 middelgroot ei
  • eventueel een beetje zout. ( Wij eten zoutarm en voegen geen extra zout in ons eten toe)

Voor de vulling van de Ravioli:

Je kan de vulling uiteraard aanpassen naar jou eigen keuze. Maar ik vond deze witte kaasblokjes smakelijk en makkelijk.

Voor 18 stuks Ravioli 18 blokjes witte kaas in olie met kruiden en specerijen.

Voor de botersaus over de Ravioli.

  • Oud brood voor de garnering
  • Handje ongebrande noten
  • 1 teentje knoflook
  • Verse kruiden die je voorhanden hebt. Ben je op de camping, dan zijn kruiden uit een potje ook goed natuurlijk. Niet te moeilijk doen.
  • 30 gram ongezouten roomboter. En ook hier, alle soorten boter voldoen hoor!.

Procedure  campergemaakte witte kaas gevulde Ravioli in botersaus

Ik zet alle ingrediënten van te voren klaar en bedenk de meest logische volgorde. Juist omdat ik op de vierkante meter kook. In dit geval begin ik het roosteren van de ongebrande noten. Deze moeten afkoelen voordat ze klein gehakt kunnen worden. Daarna maak ik grove kruimels van het brood en snij het teentje knoflook fijn. In de pan waar ik net de nootjes in heb geroosterd bak ik in een klein beetje olie de kruim goudbruin. Ik gebruik onze 3d geprinte schraper om de kruim in de pan te doen. Wil je ook een 3d schraper? Ook deze tekening staat in onze webshop. Dit kan voorlopig even afkoelen. Dan maak ik mijn werkblad schoon.

Nu kunnen we beginnen met het maken van het deeg voor de Ravioli. Mix de semolina en tarwemeel samen en maak een kuiltje. Daarin leg je het ei. Eventueel voeg je een snufje zout toe. Wij eten zoutarm en voegen (bijna) nergens extra zout aan toe. Kluts het ei en met een vork werk je langs de randen van het meel en voeg je steeds een beetje ei toe. Totdat je een deegbal kan vormen. Leg het deeg een kwartiertje weg onder een stuk folie of in een afgedekt bakje.

Maak je werkblad weer schoon. Thuis heb ik een hakmolen, maar in de buscamper niet. De geroosterde nootjes heb ik in een afsluitbaar plastic zakje gedaan en sla ze in kleine stukjes met mijn deegroller.  Gebruik een snijplank om de kruiden fijn te snijden. Bewaar ze tot de bereiding in een schaaltje. Ik heb diverse kleuren snijplanken voor de desbetreffende bereidingen. Groen=voor groente, Rood=vlees, Wit=brood, blauw=vis, Grijs= kip en gevogelte. Misschien een beetje veel voor in de camper. Maar koken op de vierkante meter is voor mij een kwestie van plannen en schoon werken.

Rol het deeg uit op je schone werkblad. Bestuif met een heel klein beetje meel zodat het niet blijft plakken. Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Snij daarna twee rechthoeken uit 1,5 cm groter dan de Ravioli mal vorm. Strooi wat meel op de mal vorm, dan plakt het deeg minder. Leg de rechthoek op de Ravioli vorm, probeer als eerste de bodem met het deeg te raken. Druk daarna zachtjes aan.

Leg de witte kaasblokjes in de vorm op het deeg. Bevochtig de randen van het deeg met een beetje water. Leg vervolgens de tweede rechthoek er boven op. Rol met je deegroller over de Ravioli vorm. De opstaande ribbels maken dat de Ravioli uitgesneden wordt. Van de onderkant druk je de Ravioli zo uit de vorm.

Breng ondertussen een pan met water en een beetje zout aan de kook, leg hier voorzichtig de Ravioli in. Als ze boven komen drijven, na ongeveer 3 minuten zijn ze gaar.

Smelt de boter langzaam in een sauspannetje, als het bubbelt doe je de gesneden kruiden erbij. Laat een 30 seconden sudderen.

Neem de Ravioli uit de pan met water, leg op een bord. Strooi de broodkruim met knoflook erover, daarna de gehakte nootjes en als laatste de boter met kruiden. Eet smakelijk.

Hieronder het stappenplan in een foto gallerij voor Campergemaakte witte kaas gevulde Ravioli in botersaus

 

 

Scroll naar boven