Naaktbrood zonder oven

Naaktbrood zonder oven

Brood bakken op de camping zonder oven is lastig. Voor koken op de vierkante meter heb ik de volgende procedure gemaakt zodat je toch brood kunt maken. Het is zonder korst maar dat doet niets af aan de smaak. Kijk en Luister onderaan in dit artikel naar de video over Naaktbrood zonder oven. Maar allereerst zal ik je stap voor stap meenemen in het geheel met een foto gallerie.

Procedure Naaktbrood zonder oven

De procedure om naaktbrood te maken is niet moeilijk, het kost tijd, maar geen moeite. Hoe fijn is dat. Je bent tenslotte aan het kamperen.

Je maakt je brooddeeg zoals je normaal thuis zou doen tot aan de 2e rijs. Heb je nog nooit brood gebakken, neem dan een pak broodmeel waar je alleen water hoeft toe te voegen. Het soort brood maakt voor deze naaktbrood procedure zonder oven niets uit. In de fotogallerie laat ik het stap voor stap zien.

Als je brood na de eerste rijs behoorlijk gerezen is en bewerkt volgens de instructies. Meestal platslaan en opbollen c.q. op spanning brengen. Dan vul je bijvoorbeeld een oud blik voor 2/3 met deeg. Het kan ook in een barbecuebakje of een ander soort container. Je moet het af kunnen sluiten met folie en elastiek of een dekseltje. Voordat je het deeg erin doet, vet je het in met olie. Het moet tegen warmte kunnen. Je laat dan je deeg nog een uurtje afgedekt rusten.

Daarna zet je een pan op het vuur, dat kan gas, elektrisch of gewoon een buitenvuurtje zijn. Je vult de pan met een laag water. Het water moet niet over de rand van je blik kunnen komen. Het deeg moet niet vochtig worden van het water. Je brengt het water aan de kook, zet je afgesloten blik, bak, zak of container in de pan, deksel erop en laat tien minuten koken. Je brood wordt op dit moment klaargestoomd.

Vervolgens zet je het deeg met pan en al in de Wollie. We hebben een E-book gepubliceerd Hoe je een Wollie maakt. Je kan het E-book in onze webshop bestellen. In het artikel is ook een video bijbehorende video geplaatst. Je laat het deeg minimaal 3 uurtjes staan. Dus ondertussen kan je andere leuke dingen op de camping of daarbuiten doen. Want je brood bakt niet, je hoeft niet op het gas of vuur te letten. Heb je geen Wollie of geen zien om er eentje te maken of aan te schaffen, dan kan je eens proberen of je slaapzak of dekbed ook werkt. Verpak de pan dan wel eerst in een theedoek, voor het geval de (synsthetische) stof vast blijft plakken aan je hete pan.

Na een paar uur heb je dus een naaktbrood. Groot, klein, hoog, laag, zaden, pitten, donker, licht, desem. Het maakt niet uit. Het werkt allemaal. Je kunt het naaktbrood bewerken als tosti, roosteren, grillen, in de ovenpan doen. Veel plezier met het maken van je eigen Naaktbrood.

Benodigdheden voor Naaktbrood zonder oven.

We gaan het meest eenvoudige brood maken.
Een pak broodmeel, water, pitten en zaden. Of je maakt gewoon witbrood.
Water
Ik heb een kneedzak aangeschaft speciaal voor in onze buscamper. We hebben niet veel ruimte dus het is echt koken op de vierkante meter. Maar een schaal is uiteraard ook prima. Eventueel een weegschaal.
Verder heb je een pan, blik, folie een elastiek

De stap voor stap foto gallerij voor Naaktbrood zonder oven.

De ondertiteling zet je zelf aan of uit rechtsonderin de video. De volledige tekst staat onder de video uitgeschreven.

Tekst Naaktbrood zonder oven

Naaktbrood, zonder oven, moet je dat geloven?
Donker, licht, haver of glutenvrij.
Geen oven, dat is wat ik zei.
Doe het in een bak, zak of schaal
Het kan allemaal.
Noten, zaden of pitten,
Laat me raden, laat maar zitten.
Maak je eigen receptuur.
Je wacht een half uur.
Dat is je 1e rijs.
Naaktbrood je bent niet wijs.
Verpak in een blik je gaat op je 2e rijs.
Je kookt en stoomt met een laag water en bewaart t voor later.
Stop het in de Wollie
Naaktbrood het is geen dollie.
Relax een uurtje of drie, neem wat koffie of nie.
Naaktbrood je bent lekker, t wordt steeds gekker.
Je wilt het met een crostie
Dan maak je gewoon een tosti.
Toast, roast, rub, club of als taart
Naaktbrood op de camping, zo gegaard.
Naaktbrood, zonder oven, niet te geloven
Het smaakt dat is wat ik je kan beloven
Mar

Scroll naar boven