Een hoes voor je reservewiel maken

Een hoes voor je reservewiel maken

Wij hebben een buscamper en geen standaard wielmaat. Een hoes of hardcover voor het reservewiel te kopen is niet eenvoudig. Dus besloten we zelf om een hoes voor je reservewiel te maken. We hebben de stappen op video gezet. Deze video kan je onderaan dit artikel bekijken.

Wat heb je nodig om een hoes voor je reserverwiel te maken

  • Kunstleer
  • Garen
  • Deelbare rits
  • Meetlint, schaar
  • Naaimachine

Wij gebruikten een goed kwaliteit kunstleer. Let wel op dat dit kunstleer dan geschikt is voor buiten en tegen zon en regen kan. Tevens naaien we de hoes met UV en waterafstotend polyester garen. De rits is met kunststof tandjes en de slider is gecoat, zodat het niet kan gaan roesten.

De 3d geprinte onderdelen die we gebruikt hebben voor de hoes van het reservewiel

We hebben een 3d geprinte velgring ontworpen, zodat je de velg van je reservewiel kan verven zonder je band vol te kliederen. De 3d tekening van de velgring bestel je eenvoudig via onze webshop hier. 3d geprinte velf afplakring tekening Met de tekening kan je naar je lokale 3d printshop en de ring op jouw velgmaat laten printen.

Ook hebben we een 3d geprinte set met naadtoeslag ringen ontworpen en 3d geprint. Stof en Steen is onderdeel van Camperend.com.  De set met 3d geprinte naadtoeslagringen kan je dan ook in onze webshop van Stof en Steen 3d geprint bestellen. 3d geprinte naadtoeslagset De set is ook handig als je buiten een reservewielhoes veel achter de naaimachine zit bijvoorbeeld bij het meubelstofferen. Hoe de naadstoeslagset werkt, zie je in de video in de webshop van Stof en Steen

De video over een hoes maken voor je reservewiel

Hieronder de video die we hebben gemaakt voor het maken van een hoes voor je reservewiel. Je kan de video bekijken met of zonder ondertiteling. Die kan je zelf aan en uitzetten onder de video.

Scroll naar boven