Een simpel Japans camping schort maken zonder patroon

Een simpel Japans camping schort maken zonder patroon

Wat is er leuker dan je eigen schort maken voor op de camping. Dit schort maak je zonder patroon. Je hebt alleen wat maten nodig, deze staan in de tabel onder de video.

Het is een zogeheten Japans schort met gekruiste banden op de rug. Het is heel simpel te maken, want het bestaat uit alleen rechte stukken en naden. Voor Maat “M” zoals ik je in de video laat zien hebt je het volgende nodig:

Je knipt of als je katoen gebruikt scheurt een rechthoek lap uit van 1.10 mtr x 80 cm en 4 rechthoek repen van 12 cm x 60 cm.  Daarna vouw je de naden van de grote rechthoek om en strijk je plat. Stik rondom vast. Dan leg 2 rechthoek repen op elkaar en stik op 1 cm van de rand vast. Laat een opening van ongeveer 10 cm open. Doe hetzelfde bij de overige 2 repen. Dit zijn de kruisbanden. Afhankelijk van de maat stik je de uiteinden van de repen vast op de grote rechthoek op de breedste kant, waarbij je de banden kruist. Zie hieronder de instructie video. Enjoy en krijg alvast een kampeervakantie gevoel. We hebben voor camperend.com speciaal een afspeellijst gemaakt op ons YouTube kanaal van Stof en Steen.

Maat tabel Japans schort
*bron Stas Apron/Baltic Linnen
Scroll naar boven