3d geprint deurbeslag voor je camper en caravan

3d geprint deurbeslag voor je camper en caravan

We hebben het design van de scharnieren en handvaten zelf ontworpen. Met onze printer, dat is een Ultimaker 2, daarmee hebben we het deurbeslag zelf 3d geprint in de kleuren die wij mooi vinden. We delen graag en je kan de 3d tekeningen van het deurbeslag in onze webshop gratis downloaden. Je kan er mee naar je 3d printshop in de buurt. Op deze manier kan je zelf je kleur uitkiezen en bepalen of de scharnieren en handvaten, groter of juist kleiner zouden moeten zijn.

Iedereen die een buscamper, caravan of een grote camper heeft kent het wel, soms breekt er iets af, zoals een handvat of een scharnier. Dan ga je op zoek naar een vervangend onderdeel, dat kan een behoorlijke zoektocht zijn. Zeker als je al een iets ouder model hebt zijn onderdelen vaak niet meer verkrijgbaar. Dan biedt een 3d geprint onderdeel uitkomst.

Maar ook als je zoals wij zelf je camper helemaal bouwt, dan wil je weleens iets anders dan wat standaard verkrijgbaar is. Het keukenblok hebben we zelf ontworpen voor onze Iveco Daily. We wilden graag zelf de indeling van de kastjes bepalen. En aangezien we toch lekker bezig waren hebben het design van de scharnieren en handvaten ook zelf gecreƫerd. We hebben een 3d printer in huis, dat is een Ultimaker 2, daarmee hebben we de scharnieren en slotjes zelf geprint in de kleuren die wij mooi vinden. Wellicht dat we over een tijdje toch besluiten om voor een andere kleurstelling te kiezen. En, jawel dat kan makkelijk, want we hebben de 3d tekeningen zelf gemaakt en bewaard.

Kijk dat is het voordeel van het zelf maken en doen. Wist je dat er ook houten handvaten geprint kunnen worden? Zelfs als je dat zou willen kunnen van metaal geprint worden. Maar ja daar heb je dan weer een andere 3d printer voor nodig. Er zitten nog meer 3d geprinte onderdelen in onze zelfbouw camper. Deze staan in de categorie Techniek voor je camper en caravan.

Bekijk hieronder de video hoe we het 3d geprint deurbeslag voor je camper en caravan geprint hebben en hoe ze op het kastje werken. Vergeet je niet te abonneren op ons YouTube kanaal van Stof en Steen. We hebben speciaal voor camperend.com een afspeelijst gemaakt. Zo blijf je op de hoogte als we een nieuwe video publiceren.

Scroll naar boven